RSS
 

Kampioensclubmatch Basset Artésien Normand 2012, Doorn

19 sep

Afgelopen zondag was het eindelijk zo ver. De kampioensclubmatch van de Basset Artésien Normand Nederland vereniging. Totaal waren er 54 bassets ingeschreven voor de keuring waaronder de kleine Drambuie Du Coup De Fouet en mijn kampioentje Cayenne Du Coup De Fouet.

Drambuie stond in de open klasse ingeschreven, had 16 vrouwelijke tegenstanders en heeft er een aantal met haar vrolijkheid weg kunnen spelen. Drambuie kreeg een keurig keuringsrapport terug met daarop een Uitmuntend beoordeling. Zij is ergens op de 8ste plaats geëindigd.

Cayenne stond in de kampioensklasse ingeschreven en had 5 geduchte tegenstanders, waaronder haar zus Cocotte Du Coup De Fouet, Namara’s Seven of Nine (Dirkje) en de beroemde Fricassée de Lapin da Terra Quente welke al menig hart langs de zijlijn liet smelten tijdens het lopen van diverse beroemde internationale hondenshows.

Cayenne heeft een verrassende 2de plaats weten te behalen.

Haar zus Colette Du Coup De Fouet en nichtje Deuxième Du Coup De Fouet van eigenaar Ada van Beekhoven waren helaas niet aanwezig, maar er waren wel drie pups uit het nest van 2010 (van Colette) welke voor het eerst hun opwachting maakten tijdens de clubmatch. Hierbij is Gamine de la Terre de Bruyere (Fiep) in de open klasse op de 2de plaats geëindigd en haar zusje Grâce Samaina de la Terre de Bruyere (Sammy) op de 4de plaats. Helaas werd Gigi de la Terre de Bruyere (Toos) niet geplaatst.

Beste Reu is Frame Du Coup De Fouet (Fokker Noud Horsten) geworden en Beste Teef Fricassée de Lapin da Terra Quente (Fokker Pedro Cafe, Portugal), waarbij Fricassée ook gekroond werd als Clubwinner  2012.

Het was weer een mooie gezellige dag op de Zomerfair in Doorn. Tot over twee jaar 😉

 

 

 
 

Comments are closed.