RSS
 

Winters weertje tijdens nieuwjaarswandeling van de BAN Club

23 jan

Afgelopen zondag 20 januari 2013 was het dan weer zo ver. De nieuwjaarswandeling van de Nederlandse Basset Artésien Normand Club. Traditie getrouw ook deze keer op de Hilversumse Heide.

Rond de klok van 11:00 uur kwamen wij aan bij het restaurant “Vliegveld Hilversum” waar de koffie en thee al klaar stond. Na een warm welkom door menig bekende Basset vrienden en een toespraak van de voorzitter Peter Don zijn wij om 11:30 uur begonnen aan de wandeling richting het hondenlosloop gebied op de Hilversumse Heide. Hier gingen ruim 30 bassets zich te buiten aan het mooie winterse landschap. Na een wandeling van ongeveer 1 tot  1 1/2 uur maakte de groep aanstalten om terug te keren naar het verwarmde restaurant.

Helaas merkten wij op dat onze grote Engelse basset vriendin Qwen, ook wel Tante Nel genoemd, ontbrak. Een aantal mensen is teruggelopen om te kijken of zij misschien met de eerste groep mee naar het restaurant was gelopen. Een paar achterblijvers waaronder ikzelf met Cayenne en Drambuie gingen de heide afzoeken naar onze vriendin. Na ongeveer 30 minuten kwam het verlossende telefoontje dat Qwen met een andere hondenclub (welke wij onderweg waren tegen gekomen) was meegelopen. Deze hondenclub vond Qwen een leuke aanwinst en hadden haar met hun mee laten lopen. Uiteindelijk kwamen zij een Basseteigenaar tegen die de weg kwijt was en hebben Qwen aan haar over gedragen. Gelukkig kwam Arjan deze Basseteigenaar uiteindelijk tegen en samen hebben zij de weg terug naar het restaurant gevonden.

Na een mooie wandeling en een extra zoektocht was het fijn om nog even in het restaurant gezamelijk te genieten van een heerlijke lunch. Tevreden is iedereen voorzichtig naar huis gereden, omdat het buiten al flink was gaan sneeuwen.

 

 

 
 

Comments are closed.